Renault Clio E-TECH Hybrid, alles wat je verwacht van een Clio

De nieuwe Renault Clio E-TECH Hybrid beschikt over een nieuwe, zichzelf opladende hybride aandrijving. Dit zorgt voor ongekend rijplezier en zuiniger rijden.

Tot wel 80% elektrisch rijden in de stad

Ervaar elektrisch rijden als nooit tevoren. De nieuwe Renault Clio E-TECH Hybrid heeft zowel een elektrische motor als een verbrandingsmotor. Deze Hybrid heeft een efficiënte automatische versnellingsbak. Het resultaat: consistent starten in de elektrische modus, geoptimaliseerd elektrisch rijden in tot wel 80% van de ritten in de stad én genieten van de stilte tijdens het elektrisch rijden.

Nieuwe rijbeleving

De nieuwe Renault Clio E-TECH Hybrid maakt het mogelijk om veilig en krachtig met het verkeer mee te komen dankzij de 140 pk sterke motor. Dankzij het directe reactievermogen van de elektrische motor en de automatische versnellingsbak kun je snel accelereren. Je creëert met de verschillende MULTI-SENSE-instellingen jouw eigen gepersonaliseerde rijbeleving.

Efficiënt in de stad én op de snelweg

Als je kiest voor een hybride Renault, verbruik je tot wel 40% minder brandstof dan bij een reguliere benzinemotor wanneer je op de snelweg of in de stad rijdt. De nieuwe CLIO E-TECH heeft een geweldige actieradius en heeft geen stekkers nodig.

Hybride of Plug-in hybride motor

HEV
Een hybride (HEV) auto heeft een verbrandingsmotor en een accumotor. Je kunt de batterij van een HEV niet opladen met een stekker. De batterij wordt bijgeladen door energie die vrijkomt tijdens het rijden en afremmen. Een hybride auto kan korte afstanden volledig elektrisch rijden en schakelt daarna automatisch over op de verbrandingsmotor.

PHEV
De Plug-in hybride (PHEV) is een tussenvorm van een hybride en volledig elektrische auto. Bij een PHEV beschikt de auto over een brandstofmotor en een grotere batterij, die je met een stekker kunt opladen. Hierdoor kun je korte afstanden volledig elektrisch rijde, en kun je voor de aandrijving van de wielen, zowel de batterij als de brandstofmotor aanspreken.