Renault Arkana, een sportieve en ruime hybride SUV

De Renault Arkana sport-SUV belichaamt een opvallend nieuw design. Vloeiende lijnen, strakke vormgeving, maar ook robuustheid en ruimte voor de inzittenden en hun bagage zijn de onderscheidende kenmerken. De Renault Arkana is verkrijgbaar als hybride versie en tevens verkrijgbaar in R.S. Line trim.

Belichaming van sportiviteit

Zwart dak, lederen bekleding gemengd met alcantara en rode stiksels die ook op de deurpanelen terugkomen; er is geen twijfel dat het interieur sportiviteit uitstraalt. Achter het lederen stuurwiel wordt het dashboard in carbonlook onderbroken door een rode streep. De veiligheidsgordels zijn geaccentueerd door strepen in dezelfde kleur. De aluminium pedalen, de «e-shifter» versnellingspook zij perfect geschikt voor deze R.S. line-versie, waarvan de markeringen geen twijfel laten bestaan over de oorsprong ervan. Hier bent u klaar om anders te rijden.

Meer dan genoeg ruimte

De Renault Arkana evenaart de ruimte van een sedan: de voet- en knieruimte zetten nieuwe maatstaven. En dan niet te vergeten de kofferbak, die met 480 liter een royale inhoud biedt. De in hoogte verstelbare vloer kan in de lage positie worden geplaatst om het laadvermogen te maximaliseren; in hoge positie om het laden van zware voorwerpen te vergemakkelijken. Een configuratie waarmee u het meeste uit een vlak oppervlak kunt halen als de 2 / 3-1 / 3 rugleuningen van de achterbank zijn neergeklapt.

E-TECH hybrid aandrijflijn, veelzijdigheid en efficiëntie

De hybride E-TECH-aandrijflijn combineert twee elektromotoren en een verbrandingsmotor met een multi-mode versnellingsbak zonder koppeling. Het voordeel is dat u in de stad tot 80% van de ritten in elektrische modus kunt afleggen, wat een vermindering van de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik oplevert (tot 40%). Omdat het wegrijden altijd onder elektrische aandrijving gebeurt, is de acceleratie vlot en dynamisch. En dankzij regeneratief remmen wordt de batterij tijdens het rijden opgeladen. Het is ook mogelijk om nog meer energie terug te winnen door over te schakelen naar de «B» (rem) -modus, wanneer de regeneratie wordt gemaximaliseerd. Stilte, reactievermogen, wendbaarheid… of u nu in de stad of op de openbare weg rijdt, de hybride E-TECHmotor zorgt voor ongekende rijsensaties.

*Ten opzichte van een gelijkwaardige verbrandingsmotor.

Domineer de weg vanaf uw cockpit

De Renault Arkana is uitgerust met vijftien innovatieve rijhulpsystemen. Uw SUV is absoluut veilig en belooft u beheersing van de weg.

  1. Het digitale instrumentenpaneel is buitengewoon efficiënt. Met het 7” cluster kunt u diverse rij-interfaces aanpassen.
  2. Op de hoogste uitrustingsniveaus siert een groot 9,3 inch verticaal touchscreen (7 inch horizontaal scherm op andere versies) de middenconsole. Samen met het instrumentenpaneel heeft uw auto een van de grootste schermoppervlakte in zijn categorie.

Volgeladen met technologie

De C-shape ledlamp herbergt 100% LEDkoplampen, een karakteristiek ontwerp dat ook aan de achterkant terug te vinden is. Binnenin is de middenconsole, met daarboven een groot horizontaal 7-inch of verticaal 9,3-inch* touchscreen, voorzien van een automatische elektrische parkeerrem. Er zijn ook verschillende opbergruimtes aanwezig. Comfort en ergonomie gaan hand in hand, zoals blijkt uit het nieuwe Bose®-geluidssysteem* met negen luidsprekers. Als het op rijden aankomt, biedt het multi-sense-systeem een keuze uit 4 rijmodi en 8 verschillende ambianceverlichtingen voor een persoonlijke rijbeleving.

*Beschikbaarheid afhankelijk van de versie.