Wereldpremière Renault ARKANA showcar op autoshow van Moskou 2018

Renault Arkana

De nieuwe Renault ARKANA showcar beleeft zijn wereldpremière op de autoshow van Moskou. De showcar is een voorbode van een onderscheidende coupé-crossover die op verschillende internationale markten wordt aangeboden. Het design is uniek in deze klasse en vormt een echte noviteit in het zeer competitieve C-segment.

Het C-segment is het meest dynamische en uitdagende deel van de automarkt, vooral op het gebied van SUV’s. De behoeften van klanten worden steeds diverser. De ARKANA speelt in op die nieuwe verwachtingen. Het model combineert op buitengewone wijze de elegantie van een sedan met de robuustheid van een SUV.

De ARKANA showcar heeft een krachtig en aantrekkelijk design:

  • De robuustheid komt tot uiting in de ruime bodemvrijheid, brede wielkasten en grote 19-inch wielen voor uitstekende all-terrain capaciteiten. Het is een stoere verschijning die is voorbereid op veeleisend rijgedrag en zware weersomstandigheden.
  • De elegantie van de hoge taillelijn en schuin aflopende coupé-daklijn wordt versterkt door verchroomde details op de flanken en een panoramisch glazen dak.

Dit nieuwe model wordt gelanceerd in verschillende landen over de hele wereld, te beginnen in Rusland in 2019. In een later stadium wordt de Renault ARKANA ook geproduceerd en verkocht in Azië en andere regio’s, eventueel met een aangepast ontwerp om te voldoen aan de verwachtingen van klanten in die regio’s.