Renault Rafale E-TECH Full Hybrid

In 1934 bood een buitengewoon racevliegtuig nieuwe mogelijkheden: de Caudron-Renault Rafale. Nu inspireert dit gevleugelde design ons opnieuw om onze dromen op weg te helpen. Rij 80% van de tijd elektrisch in de stad en tot een snelheid van 130 km/u, zonder op te hoeven laden. De batterij laadt op tijdens het vertragen en remmen en zorgt ervoor dat je tot wel 40% brandstof kunt besparen.

Subtiel design

Het design van de Renault Rafale is geïnspireerd op de luchtvaart en weerspiegelt de subtiele, gestroomlijnde vorm van een vliegtuigromp. Dit maakt de Rafale een dynamische SUV-coupé met een sportief silhouet.

Hoogwaardige en gerecyclede materialen

Ontdek het luxe interieur van de Renault Rafale. Het dashboard heeft een inzetstuk van echt leisteen. Er is geen leer gebruikt en de auto bestaat voor minimaal 25% uit gerecyclede materialen en voor 34% uit materialen uit de circulaire economie. Geniet van een fantastische rijervaring in de Renault Rafale. Het dashboard is zeer gebruiksvriendelijk. De bedieningselementen zitten binnen handbereik en je hebt perfect zicht op de schermen.

Wendbaarheid en stabiliteit

Bij lage snelheid stuurt 4Control Advanced de achterwielen tot 5° in de tegenovergestelde richting van de voorwielen. Dit zorgt voor een draaicirkel die vergelijkbaar is met die van een stadsauto. Boven een snelheid van 50 km/u draaien de achterwielen tot 1° in dezelfde richting ter verbetering van de stabiliteit.

ingenius®-armsteun achter

De inklapbare ingenius®-armsteun achterin is voorzien van 2 USB-C-poorten. Er zijn meerdere configuraties mogelijk om je elektronische apparaten aan te sluiten.

technologie voor hoogwaardig comfort

Het panoramisch glazen Solarbay®-dak heeft een oppervlakte van bijna 1 m². Handmatig of via spraakbediening maak je hem lichter of donkerder. Selecteer één van de 4 verduisterende standen en creëer altijd de perfecte temperatuur.

Veiligheid voor de bestuurder en passagiers

Om het rijden veiliger te maken, analyseert de safety score de gegevens over snelheid, rijrichting en veilige afstand. Na elke rit krijg je jouw score te zien. De Safety Coach helpt je om je rijgedrag te verbeteren aan de hand van de veiligheidsscore. Daarnaast waarschuwt de coach je in realtime voor potentiële risico’s op je route.

active driver assist

De actieve rijhulp combineert de Intelligent Adaptive Cruise Control met de Stop & Go-functie en Lane Assist. Deze rijhulp regelt de snelheid op basis van de wegomstandigheden, houdt veilig afstand tot andere weggebruikers en zorgt ervoor dat je in het midden van de rijbaan blijft. Bij filerijden stopt en start de auto automatisch.