Elektrisch rijden met de Renault Captur E-TECH Hybrid

Dankzij de oplaadbare hybride-aandrijving kun je in de Renault Captur E-TECH Hybrid doordeweeks elektrisch rijden. Je laadt hem daarvoor bijvoorbeeld één keer per dag op. En voor de langere uitstapjes tijdens het weekend maak je gebruik van de hybride-functie.

Ongekend rijplezier

Het reactievermogen van een elektrische auto in een hybride auto? De Renault Captur E-TECH Hybrid activeer je met een druk op de start-knop altijd 100% elektrisch. De Renault Captur accelereert net zo snel als een volledig elektrische auto. Jij profiteert zo van maximaal rij-plezier en comfort.

Elektrische expertise in jouw Captur

Met MULTI-SENSE pas je je nieuwe Renault Captur E-TECH Hybrid aan jou aan. Je kiest eenvoudig uit één van de 3 aanpasbare rijstijlen en één van de 8 verschillende typen verlichting. Met deze keuzes rijdt jouw Renault Captur altijd hoe jij het wil.  In de modus PURE kun je volledig elektrisch rijden met een topsnelheid van wel 135 km/u.

In de stad en ver daarbuiten

Dankzij de dubbele aandrijving kun je doordeweeks tot bijna 65 km elektrisch in de stad rijden om daarna over te stappen op de hybride modus. Bijvoorbeeld voor de uitstapjes in het weekend.

Hybride of Plug-in hybride motor

HEV
Een hybride (HEV) auto heeft een verbrandingsmotor en een accumotor. Je kunt de batterij van een HEV niet opladen met een stekker. De batterij wordt bijgeladen door energie die vrijkomt tijdens het rijden en afremmen. Een hybride auto kan korte afstanden volledig elektrisch rijden en schakelt daarna automatisch over op de verbrandingsmotor.

PHEV
De Plug-in hybride (PHEV) is een tussenvorm van een hybride en volledig elektrische auto. Bij een PHEV beschikt de auto over een brandstofmotor en een grotere batterij, die je met een stekker kunt opladen. Hierdoor kun je korte afstanden volledig elektrisch rijde, en kun je voor de aandrijving van de wielen, zowel de batterij als de brandstofmotor aanspreken.