Rijden met het nieuwe vlaggenschip van Renault: Rafale

De naam Rafale, die de Franse flair voor excellentie en gedurfd design uitdrukt, sluit aan bij het prestigieuze verleden van Renault in de Franse luchtvaartindustrie. Het buitengewone racevliegtuig, de Caudron-Renault Rafale, liet in 1934 een recordsnelheid van 445 km/u noteren.

Renault Rafale

Het assertieve karakter van de Renault Rafale is zichtbaar in zijn styling. Gebeeldhouwde lijnen en hightech eigenschappen kenmerken de nieuwe designtaal van Renault, met aandacht voor detail en voor het spel tussen licht en vormen. Dit is een auto die verrast, verbaast en betovert.

De Rafale is een premium voiture à vivre. Hij biedt de beste technologie van Renault op het gebied van veiligheid, prestaties en rijgedrag, zonder in te boeten aan comfort. Met zijn royale interieur en brede scala aan hightech functies biedt de Rafale een uitzonderlijke ervaring voor alle inzittenden.

Behalve met de E-Tech full hybrid 200-aandrijflijn met een uitstekende verhouding tussen prestaties en efficiëntie – die al beschikbaar is voor de Renault Austral en Espace – wordt de nieuwe Rafale ook geleverd met de nieuwe E-Tech 4×4 300-aandrijflijn. Deze baanbrekende plug-in hybride aandrijflijn, die het beste van de Renault E-Tech-technologie vertegenwoordigt, biedt permanente vierwielaandrijving en een nieuwe elektromotor op de achteras voor meer vermogen.

De Renault Rafale E-Tech full hybrid 200 met een vermogen van 147 kW (200 pk) is in Nederland in eerste instantie beschikbaar in de uitvoering esprit Alpine, voor prijzen vanaf € 51.490,-. De techno-uitvoering volgt later met een vanafprijs van € 47.490,-. De Rafale met de 220 kW (300 pk) sterke E-Tech 4×4-aandrijflijn is vanaf de herfst van 2024 leverbaar in de uitvoeringen esprit Alpine en atelier Alpine.