De nieuwe Renault Symbioz is nu te bestellen

Renault opent de orderboeken van de Symbioz. Het nieuwe model, dat op 2 mei jl. werd onthuld, vertegenwoordigt het beste van Renault op het gebied van modulair ontwerp, connectiviteit en efficiëntie voor het C-segment. Hij biedt alle kwaliteiten om zowel gezinnen als zakelijk rijders aan te spreken die op zoek zijn naar een zekere mate van elektrificatie tegen gunstige kosten.

De nieuwe Renault Symbioz

Met de nieuwe Renault Symbioz, die tussen de Renault Captur en Renault Austral is gepositioneerd, breidt Renault het aanbod verder uit op het instapniveau van het C-segment. Met zijn bescheiden lengte van 4,41 meter maakt de Symbioz de E-Tech full hybrid familie compleet, die verder bestaat uit de Renault Arkana (4,57 meter) en Austral (4,51 meter). Het aanbod van Renault in het C-segment wordt gecompleteerd door de volledig elektrische Megane en Scenic E-Tech electric.

De Symbioz biedt de beste technologie van Renault, zoals het openR Link-multimediasysteem met geïntegreerde Google-diensten en het Solarbay panoramadak. De uitvoering iconic biedt zelfs 29 rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, voor extra veiligheid en rijcomfort van topniveau. De Renault Symbioz is bovendien praktisch met zijn toonaangevende bagageruimte van maximaal 624 liter met de achterbank omhoog. Tevens is de achterbank over een lengte van 16 centimeter verschuifbaar en ontstaat er een vlakke laadvloer als de achterbank volledig is neergeklapt. Daarmee past de Renault Symbioz zich aan op de behoeften en gewoonten van zijn gebruikers.

Elektrisch rijplezier

Bij de Renault Scenic E-Tech electric staat het plezier van elektrisch rijden voorop. Met een vermogen tot 160 kW (220 pk), compacte afmetingen en het AmpR Medium-platform biedt de Scenic E-Tech electric een dynamisch en wendbaar rijgedrag dat past bij iedere rit. Dankzij de 87 kWh batterij is de Scenic E-Tech electric ook een goede keuze voor wie veel lange afstanden aflegt. De mogelijkheid van snelladen voor alle uitvoeringen zorgt voor extra gemoedsrust. Daarnaast behoort ook AC-laden via een publiek laadpunt thuis of op het werk tot de mogelijkheden.

E-TECH FULL HYBRID 145

Met een gewicht onder de 1.500 kg is de Renault Symbioz relatief licht. In combinatie met zijn geavanceerde en uiterst efficiënte E-Tech full hybrid 145-aandrijflijn laat de Symbioz een gemiddeld verbruik van 4,7 l/100 km (WLTP) noteren, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 105 g/km.

DE RENAULT SYMBIOZ is NU TE BESTELLEN

De nieuwe Renault Symbioz is nu te bestellen voor prijzen vanaf € 36.490,-. Deze prijs geldt voor de uitvoering ‘Techno’. De nieuwe Renault Symbioz staat na de zomer bij Renault Velserbeek in de showroom.