Prijzen nieuwe Renault Clio bekend

De vijfde generatie is op alle fronten atletischer en intelligenter en bouwt voort op de sterke punten van de vorige generaties, waarvan in totaal zo’n 15 miljoen exemplaren verkocht zijn. De nieuwe Clio is per direct te bestellen voor prijzen vanaf € 17.290,- en arriveert 22 juni bij de Nederlandse dealers.

Met het design volgens het principe ‘Evolutie en Revolutie’ biedt de nieuwe Renault Clio een volwassener carrosserieontwerp en een compleet nieuw interieur. Met zijn fraai gebeeldhouwde vormen en zelfverzekerde voorzijde straalt de nieuwe Clio dynamiek uit en oogt hij vooruitstrevend, terwijl hij onmiddellijk herkenbaar is als Clio. 100% van de onderdelen zijn compleet nieuw. In het nieuwe interieur is duidelijk sprake van een revolutie. Zowel qua design als kwaliteitsuitstraling en technologie is het interieur geïnspireerd op dat van auto’s uit hogere segmenten. Daardoor profiteert de berijder van optimaal gebruiksgemak en uitgebreide functionaliteiten.

Een van de laagste CO2-uitstoot in zijn segment

De nieuwe Renault Clio is leverbaar met keuze uit drie motorvarianten, te beginnen met de benzinemotor TCe 100 met een vermogen van 74 kW (100 pk) en die altijd gekoppeld is aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De CO2-uitstoot van 99 gram op de TCe 100 benzinemotor is een van de laagste waarden in het segment. Voor meer kracht en verfijning is er de benzinemotor TCe 130 GPF EDC met een vermogen van 96 kW (130 pk) en die altijd gekoppeld is aan de automatische EDC-transmissie.

De derde motorvariant wordt gevormd door de Blue dCi 85. Deze dieselmotor is 63 kW (85 pk) sterk en komt met een handgeschakelde versnellingsbak. Alle motoren voldoen aan de nieuwste emissienormen dankzij vooruitstrevende technologie en behoren tot de schoonste en zuinigste in het segment.