De nieuwe Renault TWINGO Electric

Met de volledig elektrisch aangedreven Twingo Electric biedt Renault nu een uitvoering die nog meer rijplezier en comfort biedt. In combinatie met een sprankelende persoonlijkheid biedt het model zijn volledige potentieel in zijn favoriete omgeving. Met zijn elektrische aandrijving is de Renault TWINGO Electric de grote vedette in het drukke stadsverkeer.

Renault TWINGO Electric

Sinds de introductie van de eerste generatie Renault TWINGO in 1992 heeft het model zich telkens opnieuw uitgevonden om te voldoen aan de veranderende behoeften van automobilisten. Na drie generaties en bijna vier miljoen verkochte exemplaren in 25 landen wereldwijd is de Renault TWINGO een nieuwe weg ingeslagen met de introductie van een volledig elektrische variant: de Renault TWINGO Electric.

Renault heeft zijn verregaande expertise op het gebied van compacte stadsauto’s optimaal benut om een elektrische auto te ontwikkelen die qua rijgedrag, actieradius en functionaliteit perfect aansluit op de behoeften van hedendaagse stadsrijders.

De Renault TWINGO Electric is gebouwd op een platform dat in het beginsel ontworpen is voor toepassing van elektrische aandrijving. Daarmee biedt de elektrische variant dezelfde mate van rijplezier die heeft bijgedragen aan het succes van de Renault TWINGO. De elektrische variant combineert het aansprekende ontwerp en vele personalisatiemogelijkheden van de Renault TWINGO met functies die het elektrische karakter benadrukken.

Net als de Renault TWINGO met verbrandingsmotor biedt de nieuwe Renault TWINGO Electric de kortste draaicirkel in deze klasse. Achterwielaandrijving in combinatie met verschillende rijmodi maken het rijden nog leuker. Dankzij de 22 kWh-batterij hoeft de TWINGO Electric slechts één keer per week te worden opgeladen als die voornamelijk in stadsverkeer gebruikt wordt, maar de TWINGO leent zich zeker ook voor langere ritten met een actieradius van 270 kilometer volgens de WLTP City-cyclus en 190 kilometer in de gecombineerde WLTP-cyclus. Bovendien is de batterij bij de meeste publieke laadpunten tot vier keer sneller op te laden dan die van de concurrentie dankzij de unieke Caméléon-lader, waarmee de TWINGO Electric tot en met een snelheid van 22 kW (AC) laadt.

Met zijn compacte formaat en slimme ruimte-indeling is de Renault TWINGO Electric een prettige metgezel die tevens de norm zet op het gebied van connectiviteit met specifieke functies voor een elektrisch voertuig.

De nieuwe Renault TWINGO Electric staat vanaf november 2020 bij de Renault dealer voor prijzen vanaf € 20.590,-. De private leasetarieven beginnen per november bij € 299,-.