De nieuwe Renault KANGOO

De innovatieve bestelauto met een atletische en dynamische stijl

Deze innovatieve bestelauto met een atletische en dynamische stijl is vooral gericht op bedrijfswagenparken, vakmensen en bedrijfseigenaren met hoge eisen die op zoek zijn naar een bedrijfsauto die perfect inspeelt op hun wensen en over de nieuwste technologie en innovatie beschikt om aan hun zakelijke behoeften te voldoen. De nieuwe KANGOO is verkrijgbaar in twee lengtes. Renault bouwt de volledig nieuwe KANGOO in de Renault-fabriek in Maubeuge, Frankrijk. Prijzen worden in juni gecommuniceerd. Het model staat vanaf de herfst bij de Renault-dealer in de showroom.

Renault KANGOO

De nieuwe KANGOO: 6 opvallende kenmerken!

 • Gemakkelijk te beladen!
  Open Sesame by Renault: door het verwijderen van de dakstijl aan de rechterkant heeft de nieuwe KANGOO met 1.446 mm de breedste toegang aan de rechterzijde in het segment. Deze versie is door belastingtechnische regels in Nederland niet verkrijgbaar.
 • Easy Inside Rack: een hoog gemonteerd rek voor het gemakkelijk vervoeren van lange voorwerpen.
 • Met een laadcapaciteit die maximaal 3,3 m³ bedraagt, is zelfs het basismodel de beste in zijn klasse.
 • Een nieuw atletisch exterieurdesign met opvallende schoudervormen.
 • Een modern interieur met praktische en goed toegankelijke opbergvakken met een inhoud van 60 liter, leverbaar met twee of drie voorstoelen.
 • Twaalf nieuwe rijassistentiesystemen zorgen voor gemoedsrust tijdens het rijden: actief noodremsysteem, beter zicht op de dode hoek, permanente achteruitkijkcamera, enz.

De nieuwe KANGOO E-Tech Electric: verkoopstart verwacht begin 2022

Sinds zijn introductie in 2011 is de Kangoo Z.E. de toonaangevende elektrische bestelauto in Europa. Met al meer dan 58.000 elektrische Kangoo Z.E. bestelauto’s op de Europese wegen, vormt het model een emissievrije transportoplossing. Om zijn positie als marktleider te verstevigen, wordt begin 2022 de volledig nieuwe elektrische KANGOO E-TECH op de markt gebracht.

De nieuwe KANGOO E-TECH Electric wordt uitgerust met een volledig elektrische motor van 75 kW die een onmiddellijk beschikbaar koppel van maximaal 245 Nm levert. Er is keuze uit zes rijmodi. De Eco-modus (55 kW) zorgt voor een optimale actieradius en de Normal-modus (75 kW) voor betere prestaties en een hogere topsnelheid.

De volledig nieuwe KANGOO E-TECH Electric is verkrijgbaar in twee lengtes (standaard en lang) en is uitgerust met een lithium-ion-batterij van 44 kWh die een actieradius biedt van ongeveer 265 km*, afhankelijk van de WLTP-cyclus, rijstijl, hellingsgraad van de weg, de buitentemperatuur en belading van het voertuig.

De auto kan volledig worden opgeladen in:

 • 2 uur bij een openbaar laadpunt (22 kW Chameleon-lader).
 • 4,5 uur bij een 11kW terminal (driefasige 16A lader).
 • 7 uur bij een Wall Box (7,4 kW enkelfasige lader).
 • 19 uur bij een industrieel stopcontact.
 • En 26 uur bij een huishoudelijk stopcontact.

Met een snellader van 75 kW kan de auto in 42 minuten voor 80% worden opgeladen (daarmee is een actieradius van 150 km beschikbaar na slechts 30 minuten laden).

De nieuwe KANGOO E-TECH Electric biedt een reeks connected services die speciaal zijn ontworpen voor elektrische voertuigen: oplaadprogrammering, voorverwarming van het interieur, zoeken naar laadpunten in de buurt tijdens het rijden, berekenen van haalbare bestemmingen met de resterende batterijlading.

* Voorlopige cijfers, afhankelijk van de homologatie.