De nieuwe Renault EXPRESS

De praktische en efficiënte bestelwagen

Deze praktische en efficiënte bestelwagen is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een multifunctioneel voertuig met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Renault produceert de nieuwe EXPRESS in de Renault-fabriek in Tanger (Marokko). Prijzen worden in april gecommuniceerd en de auto staat vanaf mei bij de Renault-dealer in de showroom.

Renault EXPRESS

De nieuwe EXPRESS: 5 opvallende kenmerken!

  • Het leven aan boord is comfortabeler met opbergvakken die een totale inhoud van bijna 48 liter bieden, de grootste inhoud in zijn categorie.
  • Handig in- en uitladen! Daarvoor zorgt de extra brede schuifdeur aan de zijkant (716 mm).
  • Meer connectiviteit: inductie-laden, maximaal drie USB- en vier 12V-aansluitingen en het EASY LINK multimediasysteem met smartphone mirroring en navigatie op een 8-inch display.
  • Meer veiligheid met de Rear View Assist, diverse systemen om de dode hoek beter zichtbaar te maken en de Trailer Stability Assist voor betere stabiliteit tijdens het rijden.
  • Vier benzine- en dieselmotoren.

Geoptimaliseerd laden/lossen voor meer gemak

De nieuwe Renault EXPRESS heeft de beste proporties in zijn categorie: 1,91 m laadvloeroppervlak (met volledig tussenschot) in een voertuig met een lengte van 4,39 meter en een 716 mm brede schuifdeur aan de zijkant. Het model is praktischer dan ooit en biedt een maximaal laadvermogen van 780 kg in combinatie met een benzinemotor en 650 kg in het geval van de dieseluitvoeringen. De nieuwe EXPRESS is de norm in zijn segment wat betreft de opbergruimte in het interieur (bijna 48 liter) en met een maximaal laadvolume van 3,3 m³.

Een optimaal laadvolume
De in de zijkant geplaatste schuifdeur heeft een opening die 716 mm breed is. Dat resulteert in de grootste laadopening in dit segment. Om gemakkelijk te kunnen laden, lossen en toegang te krijgen tot de goederen in de laadruimte, is de nieuwe EXPRESS uitgerust met 2/3 – 1/3 achterportieren voor een extra brede toegang tot de achterkant. Het model biedt in zijn klasse de beste verhouding tussen de laadruimte (met tussenschot) en de voertuiglengte, wat een totale bruikbare laadruimtelengte van 1,91 meter oplevert. De nieuwe EXPRESS heeft een laadruimte met een inhoud van 3,3 m³.

Een laadvermogen dat is aangepast aan de behoeften van professionals
De nieuwe EXPRESS biedt een laadvermogen van maximaal 780 kg in benzineversie en 650 kg in dieselversie. En om naar wens nog meer te vervoeren, is als optie ook een vaste trekhaak verkrijgbaar.

Een functionele laadruimte
De nieuwe EXPRESS is uitgerust met alles wat essentieel is. Voor veilig en gemakkelijk laden is de bestelwagen uitgerust met zes draaibare sjorogen op de grond en vier aan de zijkanten (optioneel) en hooggeplaatste verlichting (LED, optioneel) met een maximale sterkte van 18 watt. Met de drieknops sleutel (inklapbaar of conventioneel) kan de laadruimte van de bestelwagen afzonderlijk van het passagierscompartiment worden ontgrendeld. Een rubberen laadmat, opbergruimte in de schuifdeuren, een antislip houten vloer of houten zijpanelen zijn eveneens optioneel verkrijgbaar.

Een dynamisch en robuust exterieurdesign

De nieuwe Renault EXPRESS heeft een verticale bumper, een hoge grille, een geribbelde motorkap en vloeiende lijnen voor een krachtige uitstraling. Aan de voorkant valt verder de voor Renault kenmerkende C-vormige LED-verlichting op. Het elegante design omvat fraaie afwerkingsdetail en chromen accenten die gewoonlijk op een personenauto te vinden zijn.

Een design dat perfect bij het merk past
De sterke identiteit van de nieuwe EXPRESS komt tot uiting in zijn assertief ogende voorkant: een hoge grille, brede motorkap en een beschermende voorbumper. De nieuwe EXPRESS weerspiegelt de karakteristieke stijl van het merk Renault en is geïnspireerd op de nieuwe Kangoo, met betrekking tot zijn kenmerkende C-vormige LED-verlichting en de vormgeving van de verchroomde grille. De dual-optics halogeenlampen zijn krachtiger met grootlicht en dimlicht dat nu respectievelijk 90% en 60% helderder is.

Een vloeiend design met nadruk op horizontale lijnen
De spatborden, voorportieren en de schuifdeur in de zijkant zijn opnieuw vormgegeven met vloeiende lijnen voor een naadloze, gestroomlijnde carrosserie. Het rechthoekige ontwerp van de deur maakt de binnenruimte gemakkelijk toegankelijk. De robuuste, horizontale portiergrepen passen perfect in de totale aanblik. Sommige designelementen zijn ook functioneel, zoals de dorpelbeschermers, de 15-inch wielen en de middelgrote wieldoppen van hoge kwaliteit. De buitenspiegels bieden een uitstekend zicht. De aerodynamica van de motorkap werd herzien om de luchtstroom te verbeteren en de brandstofefficiëntie te optimaliseren.

Minder zichtbare details, afwerking van hogere kwaliteit
De nieuwe EXPRESS heeft een gestroomlijnd design. Aan de voorkant onttrekt de verhoogde motorkaplijn de ruitenwissers, de ruitensproeiers en de scharnieren aan het oog. Het sleepoog vooraan is ingebouwd in de mistlampafdekking. Aan de achterzijde zijn de openingen verwijderd voor extra veiligheid en diefstalbeveiliging.

Auto aan huisstijl van bedrijf aan te passen
De nieuwe EXPRESS wordt geleverd met de exclusieve carrosseriekleur Blue Iron en vier kleuren die vergelijkbaar zijn met die van de nieuwe Kangoo: Blanc Glacier en Gris Urban – beide uni-kleuren – of Gris Highland en Noir Nacré met een metallic afwerking. Natuurlijk kunnen specifieke kleuren worden aangepast aan de kleurcodes van grote wagenparken.