De gloednieuwe Renault Trafic Combi en de gloednieuwe Renault SpaceClass

Renault onthult zijn nieuwe Trafic-reeks voor personenvervoer in twee uitvoeringen. De gloednieuwe Renault Trafic is verkrijgbaar als Combi, voor een groot aantal passagiers, of als SpaceClass, voor het vervoer van VIP-klanten. Het DNA van de Trafic is nu sterker dan ooit, met een krachtiger design, een geoptimaliseerd interieur, meer motoren om uit te kiezen en veiligere prestaties.

Renault Trafic Combi Spaceclass

De nieuwe New Trafic Combi is bijzonder geschikt voor grote gezinnen alsmede bedrijven en lokale overheden die diensten aanbieden voor het verplaatsen van mensen. Hij beantwoordt aan de vraag naar meer modulaire zitplaatsen, zonder in te boeten aan comfort en opbergruimte.

De nieuwe Renault SpaceClass is bestemd voor de veeleisende klant die op zoek is naar veelzijdigheid, ruimte en exclusief comfort.

Klanten die op avontuur willen, zullen precies vinden wat ze nodig hebben met de Escapade-versie. Deze uitvoering is ontworpen als recreatievoertuig, de zitbank kan gemakkelijk worden omgebouwd tot een bed (maximaal 1,90 meter lang). De uitneembare tafel en het extra leeslampje aan de zijkant maken hem tot de perfecte metgezel voor een stressvrij uitstapje.

Exterieurdesign: meer finesse en energie

De voorzijde van de gloednieuwe Renault Trafic Combi en SpaceClass is zowel eleganter als expressiever en werd volledig vernieuwd om al zijn klanten aan te spreken, zowel particulieren als bedrijven. De C-vormige verlichting in full-LED-vorm krijgt een moderne touch en de nieuwe carrosseriekleur Rouge Carmin maakt zijn debuut.

Een geheel nieuwe, meer expressieve voorkant
De nieuwe Trafic Combi en de nieuwe SpaceClass tonen hun unieke persoonlijkheid met hun horizontale motorkap en verticale grille voor een krachtigere look. Tegelijkertijd voegt de sierlijke bumper een snufje verfijning toe aan het design, terwijl de nieuwe LED-lampen, die worden verbonden door een slanke chromen sierlijst, eraan bijdragen om de persoonlijkheid van het model tot uiting te laten komen. Ook de C-vormige lichtsignatuur is vernieuwd.

Een volledig nieuwe Carmine Rode carrosserie kleur
De nieuwe Traffic Combi wordt leverbaar in een gloednieuwe, opvallende kleur: Carmine Rood. Om ervoor te zorgen dat iedereen in de sector van het personenvervoer vindt wat hij zoekt, is de gloednieuwe Trafic Combi ook verkrijgbaar in zes andere kleuren: Blanc Glacier, Noir Nacré, Gris Highland, Gris Urban, Gris Comet en Rouge Carmin. Voor een extra dosis elegantie is de gloednieuwe SpaceClass verkrijgbaar in vier metallic kleuren: Noir Nacré, Gris Highland, Gris Comet en Rouge Carmin.

Een stijlvollere look
De nieuwe Renault Trafic Combi en SpaceClass zijn voortaan uitgerust met 17-inch lichtmetalen wielen (diamantgeslepen in het geval van de SpaceClass-uitvoering) en met stijlvollere wieldoppen. Voor een meer gestroomlijnde look zijn de nieuwe elektrisch bedienbare buitenspiegels en de beschermingsdelen op de zijkanten uitgevoerd in de gekozen carrosseriekleur. De nieuwe look wordt gecompleteerd door chromen accenten rond de mistlampen.

Interieurdesign: waar ruimte en een moderne look samenkomen

Het interieur is volledig herzien. Het heeft met 935 mm de grootste hoofdruimte in het segment. De opbergcapaciteit in het dashboard is vergroot tot 86 liter dankzij een betere indeling van de opbergruimte. De nieuwe Combi Traffic en nieuwe SpaceClass zijn verkrijgbaar in twee lengtes en kunnen tot negen personen vervoeren met 1,8 m3 bagageruimte.

Een aangenamer, moderner interieur
Het nieuwe Black Titan-dashboard, dat wordt geaccentueerd door een horizontale sierstrip die doorloopt tot in de portierpanelen, geeft een gevoel van extra ruimte. Het instrumentenpaneel heeft een modern kleurendisplay voor een beter zicht. De nieuwe met chroom afgewerkte pookknop past nu qua design bij de bedieningselementen van de airconditioning. De gloednieuwe SpaceClass valt op met een exclusief Meteor Grey-dashboard voor een elegantere afwerking plus lederen bekleding voor de stoelen en een verchroomd stuurwiel om de meer veeleisende klanten tevreden te stellen.

Een ergonomischer en comfortabel passagierscompartiment
Het interieur van de gloednieuwe Trafic Combi en SpaceClass biedt met 935 mm de meeste hoofdruimte in dit segment. Het geheel nieuwe design omvat nu een instrumentenpaneel in kleur met grotere, beter zichtbare wijzerplaten. De bedieningselementen voor de cruise control en de snelheidsbegrenzer zijn samen op het stuurwiel geplaatst. De waarschuwingslampjes zijn anders geplaatst – het brandstoflampje zit lager en het lampje van de temperatuurmeter zit hoger – voor extra comfort. Onder de radio en het multimediadisplay is een reeks schakelaars geplaatst voor een betere ergonomie.

Een geoptimaliseerd dashboard met meer opbergcapaciteit
De opbergruimte op het dashboard bedraagt maximaal 17,7 liter bij de nieuwe Trafic Combi en 13,2 liter bij de nieuwe SpaceClass. Er zijn twee nieuwe opbergvakken: één vóór de bestuurder en één in het midden van het dashboard. De opbergvakken zijn zowel met als zonder deksel leverbaar en hebben een inhoud van respectievelijk 2,3 liter en 6 liter (zonder deksel) en 0,8 liter en 3 liter (met deksel). En dan is er nog de schuiflade Renault Easy Life met een royale, gemakkelijk toegankelijke inhoud van 6,6 liter. De opbergvakken in de portieren, met een totale capaciteit van 14,6 liter, zijn nog praktischer dankzij een groter opbergvak in het onderste portier (7 liter) en een kleiner opbergvak (0,3 liter), zowel voor de bestuurder als voor de voorpassagier. Het interieur beschikt nu over een vlakke armsteun in het midden voor een nog betere ergonomie.

Lengte, ruimte… soms vertellen cijfers maar het halve verhaal
De volledig nieuwe Trafic Combi en SpaceClass zijn verkrijgbaar in twee lengtes en bieden een bagageruimte van 1 tot 6 m³, afhankelijk van de gekozen configuratie (1 m³ op L1 met rijen 2 en 3; 6 m³ op L2 zonder rijen 2 en 3). Met voldoende ruimte voor maximaal negen personen, zonder in te boeten aan bagageruimte, biedt dit model precies wat professionele en particuliere autobezitters zoeken op het gebied van maximale modulariteit en maximaal comfort aan boord.