Van Scenic Vision tot gloednieuwe Renault Scenic E-Tech electric

Renault onthult het definitieve silhouet van de geheel nieuwe Renault Scenic E-Tech electric. De volledig elektrische auto – geïnspireerd op studiemodel Scenic Vision – wordt het eerste productiemodel van Renault dat de nieuwe ontwikkelingsstrategie van het merk belichaamt: op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en inclusieve mobiliteit. De geheel nieuwe Renault Scenic E-Tech electric beleeft zijn wereldpremière tijdens de IAA 2023 in München op 4 september.

Renault Scenic E-TECH Electric

Met de Renault Scenic Vision-conceptauto – gepresenteerd tijdens de ChangeNOW-top in Parijs – rolde Renault de loper uit voor zijn tweede volledig elektrische model in het C-segment. Het studiemodel was een voorproefje van verdere uitbreiding van de line-up van volledig elektrische personenauto’s van Renault: met Megane E-Tech electric, ZOE en Twingo.

De conceptcar Renault Scenic Vision belichaamde duurzame, veilige en inclusieve mobiliteit: een visionaire studie met de meest geavanceerde technologische innovaties voor minder CO2-uitstoot. De nieuwe Renault Scenic E-Tech electric bouwt voort op de filosofie van de Scenic Vision, met een sterke focus op het milieu, veiligheid en inclusieve mobiliteit.

Renault onthult nu – voordat de pre-productieauto’s op de openbare weg verschijnen – het definitieve silhouet van de nieuwe Scenic E-Tech electric. De pre-productieauto’s – geproduceerd in de Douai ElectriCity-fabriek – zijn afgewerkt met een specifieke camouflage van Renault Design, bestaande uit een spel van lijnen en patronen van het iconische logo van Renault. Het is een eerbetoon aan het eerdere ontwerp voor de Megane E-Tech electric, waardoor een unieke camouflage ontstaat.