Renault Scenic E-Tech electric in finale Auto van het Jaar 2024-verkiezing

Na de Renault Megane E-Tech electric in 2021 en de Renault Austral in 2022 is opnieuw een Renault model genomineerd voor de finale van de Auto van het Jaar-verkiezing. De nieuwe Scenic E-Tech electric is één van de zeven kanshebbers voor de felbegeerde titel van Auto van het Jaar 2024. De zeven finalisten zijn gekozen door de jury van 59 autojournalisten uit 22 landen, die voor de 2024-verkiezing 28 verschillende modellen uitvoerig hebben beoordeeld. De winnaar wordt op 26 februari 2024 op de autoshow van Genève bekendgemaakt.

Renault Scenic E-Tech electric

27 JAAR RENAULT SCENIC

Het succesverhaal van de Renault Scenic duurt al 27 jaar voort. Het model kwam in 1996 voor het eerst op de markt en bracht een revolutie teweeg als eerste compacte MPV in de Europese autogeschiedenis. Mede dankzij zijn revolutionaire visie op het concept van een gezinsauto werd het model, toen nog onder de naam Renault Mégane Scénic, in 1997 bekroond tot Auto van het Jaar.

De vijfde generatie van de Renault Scenic heeft een volledig elektrische aandrijflijn en herdefinieert de gezinsauto in het C-segment. Hij is ontworpen om te excelleren als belangrijkste auto in het huishouden, geschikt voor lange reizen, weekendjes weg en vakanties, wat wordt ondersteund door zijn actieradius van 625 kilometer (WLTP). Net als alle voorgaande generaties bezit ook de nieuwste versie het gezinsvriendelijke DNA waar de Renault Scenic om bekendstaat, zoals een royale binnenruimte en nuttige functionaliteiten en technologie voor alle inzittenden.

TOEWIJDING AAN DUURZAME MOBILITEIT

Renault zet zich al meer dan tien jaar in om elektrische mobiliteit te democratiseren en toegankelijk te maken voor iedereen. De Renault Scenic E-Tech electric past naadloos in het strategische plan van het merk: het is een duurzaam ontworpen, 100% elektrische auto boordevol nuttige en intuïtieve technologie. De Renault Scenic E-Tech electric bouwt voort op het succes van de Renault ZOE en versterkt de positie van het merk in het C-segment, waar ook de Renault Megane E-Tech electric in valt. Het zijn twee sleutelmodellen die de verkoop van volledig elektrische auto’s kunnen versnellen en Renault kunnen blijven positioneren als leider in het nieuwe tijdperk van duurzame mobiliteit.