Prijzen nieuwe Renault Scenic E-TECH Electric bekend

Na de onthulling van zijn silhouet, laat de nieuwe Renault Austral een eerste glimp van het interieur zien aan de hand van designschets. De ideale gelegenheid om kennis te maken met een passagiersgericht interieur, waarbij de ontwerpers ruimte, dynamiek en kwaliteit als kernwoorden hanteerden.

Prijzen nieuwe Renault Scenic E-TECH Electric bekend

De nieuwe Renault Scenic E-Tech electric is het eerste productiemodel dat het doel van Renault Group weerspiegelt om een autofabrikant van de volgende generatie te worden, die opkomt voor een eerlijke transitie. De finalist van de Auto van het Jaar 2024-verkiezing voldoet ook aan de behoeften van veeleisende wagenparken op het gebied van TCO (Total Cost of Ownership), om hun autokosten onder controle te houden en tegelijkertijd te genieten van een comfortabele actieradius.

GEZINSAUTO PUR SANG

De Renault Scenic E-Tech electric is een nieuw soort gezinsauto die volledig past in het huidige tijdsbeeld. Het model is lichter (techno-uitvoering met 87 kWh-batterij weegt 1.852 kg) dan gemiddeld in deze klasse, terwijl hij met zijn lengte van 4,47 meter, breedte van 1,86 meter en hoogte van 1,57 meter ook compacter is dan gebruikelijk in het elektrische C-segment. Daarentegen biedt de Renault Scenic E-Tech electric bovengemiddeld veel interieurruimte dankzij de vlakke vloer en het vooruitstrevende AmpR Medium-platform (voorheen CMF-EV) waarop de gezinsauto is gebaseerd.

Passagiers achterin genieten van veel been- en hoofdruimte dankzij de lange wielbasis van 2,78 meter, 278 mm knieruimte en een 884 mm hoog plafond in de versies met een Solarbay panoramisch dak. Met een bagageruimte van 545 liter biedt de Scenic E-Tech electric voldoende ruimte voor alle bagage van het gezin.

VIER UITVOERINGEN, TWEE BATTERIJVERSIES

De nieuwe Renault Scenic E-Tech electric, die in september 2023 op de IAA Mobility in München werd onthuld, is nu te bestellen met keuze uit vier uitvoeringen: evolution, techno, iconic en – voor het eerst bij een 100% elektrische Renault – ook als sportief getinte esprit Alpine. De long range met de 87 kWh-batterij, die goed is voor een actieradius tot 625 kilometer (WLTP), is leverbaar vanaf de uitvoering techno. De uitvoeringen evolution en techno zijn naar wens ook leverbaar als comfort range met de 60 kWh-batterij, waarmee een actieradius tot 430 kilometer (WLTP) mogelijk is. Een 3-fasen 22 kW AC-boordlader en warmtepomp zijn standaard, evenals de mogelijkheid van DC-snelladen met een vermogen tot 130 kW (60 kWh-batterij) of 150 kW (87 kWh).

ORDERBOEKEN GEOPEND

Renault is al meer dan tien jaar vooruitstrevend op het gebied van elektrische mobiliteit en vastbesloten om deze technologie bereikbaar te maken voor steeds meer automobilisten, met concurrerende prijzen, gunstige leasetarieven en aantrekkelijke gebruikskosten. De nieuwe Renault Scenic E-Tech electric is nu te bestellen voor prijzen vanaf € 42.470,-. De basisprijs geldt voor de evolution comfort range met de 60 kWh-batterij. De prijzen van de long range met 87 kWh-batterij, die leverbaar is vanaf de uitvoering techno, beginnen bij € 47.970,-. De levering van de Scenic E-Tech electric, die wordt geproduceerd in de fabriek van Ampere Electricity in het Franse Douai, start in het voorjaar van 2024.

Bekijk hier alle prijzen en specificaties van de nieuwe Renault Scenic E-Tech electric.