Vijf Euro NCAP sterren voor nieuwe Renault CAPTUR

De nieuwe Renault CAPTUR is door crashtestinstituut Euro NCAP beloond met het maximum te behalen aantal van vijf sterren voor veiligheid. Met zijn uitgebreide standaarduitrusting op het gebied van actieve en passieve veiligheid en uitstekende scores op alle onderdelen behoort de Renault CAPTUR tot de veiligste auto’s in zijn segment.

Renault Captur

De Renault CAPTUR bewijst zijn kwaliteiten op alle onderdelen, bij de bescherming van inzittenden (volwassenen en kinderen) en voetgangers en op het gebied van rijhulpmiddelen. De CAPTUR maakt gebruik van hetzelfde CMF-B platform als de Renault Clio en profiteert van een geoptimaliseerde carrosseriestructuur, verbeterd stoelontwerp en gordelbevestigingen die ontworpen zijn om inzittenden van elk formaat en gewicht een optimale ondersteuning te bieden.

Renault is tevens ambassadeur van de Fix4sure-technologie om te voorkomen dat inzittenden als gevolg van een botsing onder de gordel door glijden, ook wel ‘submarining’ genoemd. Bovendien maakt het ontwerp van de nieuwe CAPTUR het extra gemakkelijk om een kinderzitje te installeren op de achterbank met behulp van het Isofix of I-size bevestigingssysteem.

Andere belangrijke eigenschap van de nieuwe Renault CAPTUR is de uitgebreide standaarduitrusting op het gebied van veiligheid. Denk aan zes airbags, Lane Departure Warning met Lane Keeping Assist, Traffic Sign Recognition, Safe Distance Warning, Active Emergency Braking System met voetgangers- en fietsersdetectie en emergency call. Ook is elke CAPTUR standaard uitgerust met een cruise control met snelheidsbegrenzer, LED PURE VISION koplampen, lichtsensor en een verschuifbare achterbank.

Dankzij nieuwe, geavanceerde elektronica herkent het Active Emergency Braking System zowel voetgangers als fietsers en voertuigen, terwijl de Highway & Traffic Jam Companion de eerste stap naar autonoom rijden vertegenwoordigt.

De ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) die beschikbaar zijn voor de Renault CAPTUR zijn gebundeld onder de noemer Renault EASY DRIVE en onderverdeeld in drie categorieën: rijden, parkeren en veiligheid. De instellingen van de systemen zijn eenvoudig toegankelijk via de touchscreen van het Renault EASY LINK multimediasysteem.

De nieuwe CAPTUR is een bewijs van de vooruitstrevende technologie en expertise van Renault op het gebied van voertuigveiligheid. Het is de tweede Renault die dit jaar de maximumscore behaalt bij de botsproeven van Euro NCAP. Eerder werd ook de nieuwe Clio getest volgens de nieuwste, strengere methode die in 2018 geïntroduceerd is. Bovendien is de nieuwe CAPTUR alweer de 23ste Renault die vijf sterren scoorde bij de Euro NCAP-test.