Rijden met de nieuwe Renault Espace: zelfde DNA, nieuwe generatie

In 1983 onthulde Renault een model dat met recht ‘de eerste auto voor leven en wonen’ genoemd mag worden: de Renault Espace. Hij was baanbrekend, werd vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard en heeft gedurende vijf generaties een iconische status verworven. Nu presenteert Renault de volledig nieuwe Espace, de nieuwe gezinsauto voor vijf of zeven personen die de positie van het merk in het C- en D-segment verder zal versterken.

Renault espace

De Renault Espace ontketende een revolutie, vertaalde een toekomstvisie en ging altijd met de tijd mee. De geheel nieuwe Renault Espace is een SUV met een atletisch en elegant ontwerp. De esprit Alpine-uitvoering voegt daar een sportief accent aan toe. De nieuwe Renault Espace blijft trouw aan zijn DNA met vijf of zeven zitplaatsen en voldoende comfort voor lange afstanden. Daarnaast is de Renault Espace nog altijd het ruimste model in het aanbod van Renault, waar zijn kracht ligt. De keuze van verfijnde materialen en afwerkingen voegen extra klasse toe aan de topversies, die optioneel zijn uitgerust met een glazen panoramadak van meer dan een vierkante meter oppervlakte – een de grootste in deze klasse.

De nieuwe Renault Espace is volledig bij de tijd en voorzien van geavanceerde technologie, zowel in de cabine als onder de motorkap. Het model biedt alle connectiviteit die bestuurders en passagiers verwachten. Daarnaast heeft de nieuwe Renault Espace compactere buitenmaten en is hij 215 kg lichter dan zijn voorganger. Voor de aandrijving dient een uiterst efficiënte E-Tech full hybrid-aandrijflijn die 147 kW (200 pk) vermogen combineert met een gecombineerd brandstofverbruik van slechts 4,6 l/100 km. Daarmee kan de Renault Espace met een volle tank brandstof een afstand van maar liefst 1.100 km overbruggen zonder tussentijds te hoeven stoppen en een batterij te hoeven opladen.

Geheel in lijn met zijn karakter als ‘auto voor leven en wonen’ is de nieuwe Espace uitgerust met de meest geavanceerde rijassistenten en veiligheidssystemen. Het model is gebaseerd op het CMF-CD-platform van de Alliantie en biedt niet minder dan 32 rijassistentiesystemen. MULTI-SENSE en het vierwielbesturingssysteem 4CONTROL advanced tillen rijplezier naar een hoger niveau.

De nieuwe Renault Espace is te bestellen vanaf € 46.830,- en de eerste staat na de zomer bij Renault Velserbeek.