Renault Scenic E-Tech electric: rijden met de Car of the Year 2024

De Renault Scenic E-Tech electric werd in september 2023 onthuld op de IAA Mobility in München en maakt het aanbod van elektrische Renault modellen in het C-segment compleet. Hij combineert elektrische aandrijving met praktische technologieën en een duurzamer ontwerp. Zo krijgt het DNA van de gezinsauto een nieuwe invulling, die past bij de uitdagingen van deze tijd. De Scenic E-Tech electric is ook de belichaming van de duurzame ontwikkelingsstrategie van Renault, waarbij rekening wordt gehouden met zowel het welzijn van de inzittenden als de planeet. De strategische, ontwerp- en technologische keuzes tijdens de ontwikkeling van de Scenic E-Tech electric zijn geroemd door specialisten. Zo is hij door de Europese COTY-jury uitgeroepen tot Car of the Year 2024… net als de eerste generatie Scenic in 1997.

Renault Scenic E-TECH Electric

De nieuwe generatie ‘voiture à vivre’ voor het gezin

In 1996 zorgde de Renault Scénic als eerste compacte MPV uit Europa voor een revolutie op de automarkt. De naam stond voor ‘Safety Concept Embodied in a New Innovative Car’ en de auto zorgde voor een andere kijk op het concept van de gezinsauto. De Scénic was een ‘cocon’, die in de eerste plaats van binnenuit was ontworpen. Alle passagiers aan boord waren even belangrijk.

In 2024 herschrijft de Scenic E-Tech electric opnieuw de regels van de gezinsauto. Hij speelt in op veranderende reisgewoontes, nieuwe ambities op gebied van comfort en veiligheid, toenemende schaarste van grondstoffen en de noodzaak om emissie terug te dringen. Tegelijkertijd blijft zijn DNA behouden. Hij is nog steeds ontworpen als de eerste auto van een gezin, die kan worden gebruikt voor lange reizen en vakanties. Dat alles wel met een volledig elektrische aandrijflijn, met een WLTP-actieradius van 625 kilometer en een DC-laadcapaciteit tot 150 kW.

Het interieur van de Renault Scenic E-Tech electric is ontworpen voor comfort en welzijn voor alle inzittenden. Dankzij het elektrische platform biedt hij zeer veel interieurruimte ten opzichte van de buitenmaten. Dat is te danken aan de lange wielbasis van 2,78 meter, met de wielen zo veel mogelijk op de hoeken van de carrosserie. Ook de compacte batterij en de vlakke vloer dragen hier aan bij. De passagiers achterin hebben maar liefst 278 millimeter ruimte voor de knieën en de bagageruimte heeft een inhoud van 545 liter. Het innovatieve verduisterende Solarbay panoramadak en een slimme armsteun achterin maken het comfortpakket compleet. Het OpenR Link multimediasysteem is voorzien van ingebouwde Google-diensten en apps voor entertainment en informatie. Een uitzonderlijke samenwerking met artiest, componist en auteur Jean-Michel Jarre zorgt voor een unieke geluidsbeleving.

Elektrisch rijplezier

Bij de Renault Scenic E-Tech electric staat het plezier van elektrisch rijden voorop. Met een vermogen tot 160 kW (220 pk), compacte afmetingen en het AmpR Medium-platform biedt de Scenic E-Tech electric een dynamisch en wendbaar rijgedrag dat past bij iedere rit. Dankzij de 87 kWh batterij is de Scenic E-Tech electric ook een goede keuze voor wie veel lange afstanden aflegt. De mogelijkheid van snelladen voor alle uitvoeringen zorgt voor extra gemoedsrust. Daarnaast behoort ook AC-laden via een publiek laadpunt thuis of op het werk tot de mogelijkheden.

Een duurzamere auto

Met de Scenic Vision conceptcar op de 2022 ChangeNOW Summit toonde Renault zijn visie op het creëren van duurzamere, visionaire modellen. Deze visie is omgezet in werkelijkheid. De nieuwe Renault Scenic E-Tech electric is de eerste volledig elektrische gezinsauto die duurzaam is ontworpen. Tot 24% van de toegepaste materialen voldoet aan de principes van een circulaire economie. Volgens de voorwaarden van EU-richtlijn 2005/64/EC is 90% van de massa – inclusief de batterij – industrieel te recyclen. Er wordt geen gebruik gemaakt van leder of zeldzame metalen voor de elektromotor. Tegen de trend in is de auto niet onnodig groot of zwaar, met een gewicht van slechts 1.850 kg tegenover een actieradius van 625 km.

Veel waar voor het geld

De Scenic E-Tech electric is te bestellen vanaf € 42.470,-. Het model is beschikbaar in vier uitrustingsniveaus, waaronder twee versies die in aanmerking komen voor SEPP-subsidie.