Renault op de Autosalon van Brussel 2020: drie wereldprimeurs!

De nieuwe Renault Clio is moderner en atletischer, maar bouwt voort op het DNA waaraan hij al bijna dertig jaar zijn succes dankt. De Clio is vanaf midden 2020 leverbaar in Nederland met een full oplaadbare hybridemotor die de naam E-TECH draagt. Het betreft een belangrijke primeur voor Groupe Renault, die maximaal gebruikmaakt van zijn kennis en ervaring als Europees marktleider op het gebied van elektrische mobiliteit. Het resultaat is een nieuwe Clio E-TECH met een unieke hybride-ervaring.

Renault Captur

Renault E-TECH

Om het hoofd te bieden aan de sterk toegenomen concurrentie, kiest de Renault CAPTUR een geheel nieuwe richting om zich atletische en dynamische SUV-lijnen aan te meten. Het model doet zijn reputatie van pionier eer aan en wordt in 2020 de eerste auto in zijn segment met plug-in hybride-aandrijving: de E-TECH Plug-in. De auto is in de 2e helft van 2020 leverbaar in Nederland. Deze nieuwe motorvariant is ontwikkeld in het kader van de Alliantie, waarbij de knowhow van Renault als Europees marktleider op het vlak van elektrische mobiliteit van grote betekenis geweest is.

Zowel de Renault Clio E-TECH als de Renault Captur E-TECH Plug-in beleven hun wereldpremière op de Autosalon van Brussel. Het is voor het eerst dat de nieuwe (plug-in) hybridetechnologie van Renault aan het grote publiek getoond wordt. Daarom is een deel van de Renault stand in Paleis 5 exclusief gewijd aan de E-TECH technologie, waar bezoekers alles te weten kunnen komen over de nieuwe aandrijftechniek en met technici in gesprek kunnen gaan.

De Renault Espace, waarvan sinds 1984 meer dan 1,3 miljoen exemplaren verkocht zijn, is een icoon dat zichzelf continu opnieuw heeft uitgevonden. Op de Autosalon van Brussel beleeft de nieuwe Espace zijn wereldpremière, die met zijn crossover-stijl beantwoordt aan de stijlconventies van het topgamma. Het design is een van de voornaamste aankoopredenen en dankzij diverse esthetische evoluties heeft de nieuwe Espace een krachtigere uitstraling.

Zeven jaar na de komst van een pionier die uitgroeide tot de bestverkochte 100% elektrische auto van Europa, zet Renault de volgende stap op het gebied van veelzijdigheid, kwaliteit en technologie. De nieuwe ZOE heeft een nieuwe Z.E. 50-batterij van 52 kWh en een 25% grotere actieradius van 395 km (WLTP). Bovendien biedt de ZOE vanaf de basisversie al een royale uitrusting, terwijl het volledig elektrische model toch verrassend betaalbaar is gebleven.