Nieuwe Renault Clio scoort vijf sterren bij Euro NCAP crashtest

De nieuwe generatie Renault Clio is door crashtestinstituut Euro NCAP beloond met het maximum te behalen aantal van vijf sterren voor veiligheid. De bestseller van Groupe Renault werd getest volgens de nieuwste, strengere methode die in 2018 geïntroduceerd werd en maakte indruk met scores die tot de beste in de auto-industrie behoren, ongeacht het segment.

Nieuwe Renault Clio scoort vijf sterren bij Euro NCAP crashtest

De vijfde generatie Renault Clio, die vanaf 22 juni te bewonderen is bij de Nederlandse dealers, behoort tot de veiligste auto’s die Euro NCAP ooit getest heeft. Het is tevens alweer het 22ste model van Renault dat het maximum van vijf sterren behaald heeft. De toonaangevende veiligheidsscore is mede bereikt dankzij de verbeterde passieve veiligheid en het grootste aanbod van actieve rijhulpsystemen in deze klasse.

De Clio is gebaseerd op het volledig nieuwe CMF-B-platform van de Alliantie. Als onderdeel hiervan zijn de carrosseriestructuur, stoelconstructie en gordelbevestigingen met pyrotechnische spanners en krachtbegrenzers verder verbeterd. Ze zijn ontworpen voor optimale ondersteuning voor alle inzittenden, ongeacht de lengte en de zitplaats van de inzittende.

Renault biedt ook Fix4sure-technologie die voorkomt dat de inzittende onder de gordel doorschuift (submarining) als gevolg van een impact. Verder is de Clio voorzien van bevestigingspunten voor kinderzitjes (Isofix en i-Size) op de passagiersstoel en de achterste zitplaatsen, terwijl de hoofdsteunen achterin verbeterde bescherming bieden bij een zijdelingse aanrijding.\

Elke Clio biedt standaard een uitgebreide veiligheidsuitrusting met onder andere zes airbags, Active Emergency Braking, Lane Keep Assist, Safe Distance Warning, cruise control met snelheidsbegrenzer, verkeersbordenherkenning, automatisch dimmende binnenspiegel, gordelverklikkers op alle zitplaatsen en emergency call. Ook LED Pure Vision koplampen en automatisch grootlicht behoren tot de standaarduitrusting.

Aanvullend is de nieuwe Clio uitgerust met een actief noodremsysteem dat behalve voertuigen ook voetgangers en fietsers herkent. De excellente werking van het systeem wordt door Euro NCAP bevestigd met een AEB-score (autonomous emergency braking) van 11/12. Voor nog meer comfort en veiligheid wordt de Clio binnenkort leverbaar met de geavanceerde Highway and Traffic Jam Companion voor semi-autonoom rijden.

De veelzijdige Renault Clio is de veiligste auto in zijn segment, waarmee de expertise van Renault ten aanzien van veiligheid voor inzittenden en medeweggebruikers opnieuw gedemonstreerd wordt. Met zijn vernieuwde ontwerp, hoogtechnologisch karakter en talloze innovaties luidt de bestverkochte Franse auto een nieuw tijdperk in voor Groupe Renault.