Nieuwe Renault Austral toont zijn elegante en krachtige silhouet

In lichte en donkere vormen toont de nieuwe Renault Austral een eerste glimp van zijn elegante en krachtige silhouet. Gilles Vidal, Design Director bij Renault, schijnt het licht op het design van deze nieuwe SUV die de volgende stap markeert in het C-segmentoffensief van Renault.

Renault Austral

Begeerlijk en hoogwaardig

De ontwerpers letten vooral op de fundamentele kenmerken die SUV-modellen voor velen zo aantrekkelijk maken. Proporties, afmetingen, overhangen, wielmaten – alles werd in ogenschouw genomen. Samen met de schouderlijn die voor een krachtige uitstraling zorgt, is een karaktervolle SUV gecreëerd. De Renault Austral is scherp, atletisch en modern, heeft kenmerkende proporties en wekt de indruk even robuust als wendbaar te zijn.

Het design van Renault, dat al lange tijd is geïnspireerd op de sensuele aspecten van het leven, begint aan een nieuw tijdperk. De lijnen die elkaar bovenaan de wielkasten kruisen, zorgen als het ware voor een nieuwe structuur. De dynamische lijnen van de Austral vormen de nieuwe designtaal van Renault.

“De Renault Austral combineert krachtige, stilistische elementen voor een dynamisch en elegant design. De kwaliteit is bij de eerste blik al zichtbaar. Sluitnaden zijn verkleind en lijnen vloeiender, wat direct voor een hoogwaardige uitstraling zorgt”, zegt Vidal.

Het design van de nieuwe Renault Austral wordt gekenmerkt door een duidelijke, gestructureerde vouw aan de onderzijde van de carrosserie. De vouw is naar voren gericht en geeft het silhouet een dynamisch accent. Deze nieuwe vormtaal neemt afstand van traditioneel design met statische, horizontale lijnen. Van opzij lijkt de Austral een sprong vooruit te maken, alsof hij zelfs bij stilstand in beweging is.

Moderne, technologische SUV

De technologische kenmerken van de nieuwe Renault Austral komen op opvallende wijze terug in de koplampen en achterlichten. De C-vormige achterlichten komen op spectaculaire wijze samen in het logo. Ook aan de voorzijde trekken de koplampen de aandacht, evenals de grille. De Micro-optic-technologie die voor het eerst werd getoond bij de Renault Megane E-Tech electric, bestaat uit plexiglas met gegraveerde lijnen en patronen. Dit zorgt voor een kristalhelder licht en een levendige, herkenbare uitstraling van de led-verlichting. Deze meesterlijke technologie en het verlangen om uit te blinken waren leidend bij het ontwerpen van de nieuwe Renault Austral.