De nieuwe Renault ARKANA, sportief, hybride en ruim!

Renault breekt met de marktconventies door nieuwe ARKANA – de sportief gelijnde SUV coupé – in Europa te lanceren. Het is het eerste volumemerk dat een SUV coupé aanbiedt in een segment dat tot voor kort was voorbehouden aan de premiummerken. Dit onuitgegeven aanbod, dat de andere modellen uit het compacte gamma (MEGANE, KADJAR, SCENIC) perfect aanvult, positioneert zich in het segment van de (meer bepaald compacte) SUV’s, dat wereldwijd een sterke groei kent.

Renault Arkana

Met de nieuwe ARKANA biedt Renault een SUV van de nieuwste generatie, met een uitgesproken hybride persoonlijkheid, zowel qua stijl als qua motoren. Hij verenigt zijn hoge en geruststellende zitpositie, ruim bemeten interieur en compromisloze bagageruimte met een opvallende en vernieuwende sportieve stijl. Het model belooft een nieuwe kijk op de SUV, met meer emotie en dynamiek, die zijn hoogtepunt zal bereiken in de R.S. Line-uitvoering. Hij doet bovendien geen enkele toegeving op het vlak van veiligheid en behaalde de maximumscore van vijf sterren bij de Euro NCAP-crashtests.

Renault levert de nieuwe ARKANA standaard met de E-TECH Hybrid 145 aandrijflijn. Deze bijzonder efficiënte aandrijftechniek met innovaties uit de Formule 1 levert een vermogen van (105 kW) 143 pk. Mede dankzij het hoge maximumkoppel van de elektromotor dat direct vanaf stilstand beschikbaar is, staat de ARKANA garant voor aansprekende prestaties en rijplezier.

De nieuwe Renault ARKANA beantwoordt aan de sterk uiteenlopende verwachtingen van de internationale markten. Hij bevestigt als geen ander de internationale ambities van Renault Group en diens vermogen om snel nieuwe markten te veroveren. Dit wereldwijde model wordt technisch aangepast aan de verschillende markten. In Europa staat de nieuwe ARKANA op het modulaire CMF-B-platform van de Alliantie, net als de jongste generaties van de CLIO en CAPTUR.

De Renault ARKANA wordt naast de XM3 van Renault Samsung Motors gebouwd in de fabriek van Busan (Zuid-Korea). Het model is vanaf € 32.390 per direct te bestellen of via Renault Private Lease vanaf € 469 per maand te rijden en staat vanaf medio juli bij de Renault dealer in de showroom.