Zakelijke markt

Financial Lease

Ben je ZZP’er of MKB’er? Met Renault financial lease profiteer je dan van vele fiscale voordelen. Renault Velserbeek weet precies hoe het zit. Financial Lease is ideaal voor het MKB en ZZP’ers.

Omdat de auto op de bedrijfsbalans komt, maak je optimaal gebruik van verschillende fiscale voordelen:

  • BTW-teruggave
  • fiscale afschrijving
  • investeringsaftrek of startersaftrek

Bovendien heeft Renault Business Finance altijd concurrerende rentetarieven. Je financiert al bij ons vanaf 0,9% rente. Het gefinancierde bedrag betaal je in maandelijkse termijnen terug. Een maandtermijn bestaat uit aflossing en rente. Verzekeringen, reparaties, onderhoud en vervanging van banden heb je in eigen beheer.

Aan het einde van de Financial Lease overeenkomst ben je volledig eigenaar van de auto. Je beslist zelf of je deze auto houdt of inruilt voor een nieuwe Renault.

Vraag een offerte aan >

Zakelijke markt

Operational lease

Wil je een auto van de zaak rijden? Dan ga je gebruik maken van operational lease. Dat betekent dat de leasemaatschappij eigenaar en dus verantwoordelijk is voor de wegenbelasting, verzekering, onderhoud én reparatie van de auto.

Operational lease is de zogenaamde ‘auto van de zaak’. Alle autokosten zijn dan volledig opgenomen in het leasebedrag. Dit bedrag is gebaseerd op de waarde van de auto, de gewenste looptijd en het verwachte aantal te rijden kilometers. Bij operational lease komt de auto niet op de bedrijfsbalans te staan en heeft daarom geen effect op de liquiditeit en solvabiliteit. Het werkkapitaal blijft daarmee onaangetast.

Als je een Renault als leaseauto gaat rijden en je rijdt naast zakelijke kilometers ook privékilometers, dan betaal je een bijtelling.

Bijtelling

Als je in een auto van de zaak rijdt, moet je een bedrag bij je brutoloon optellen voor het voordeel dat je van het privégebruik hebt. Als je in dienst bent van een bedrijf, doet je werkgever dat voor je. Dit bedrag is de zogenaamde bijtelling. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de auto waarin je rijdt. Een werkgever houdt loonbelasting en premies in over de bijtelling. Ook zelfstandigen betalen bijtelling over privégebruik van een auto.

Vraag een offerte aan >