Renault Mégane R.S. het design van een raceauto

De nieuwe Renault Mégane R.S. maakt indruk. De 60 mm verbrede wielkasten, de voorbumper die doet denken aan de neus van een Formule 1-auto en de grote achterdiffuser maken de coureur in u wakker. Met de centraal geplaatste uitlaat, ventilatieopeningen in de voorschermen, de prominente achterspoiler en de exclusieve kleur Orange Tonic laat de nieuwe Renault Mégane R.S. er geen twijfel over bestaan: hij gaat voor prestaties.

Wendbaar en stabiel

De 4CONTROL-technologie met vierwielbesturing biedt een kleine draaicirkel en een optimale wegligging. U kunt stabiel rijden en met grote precisie manoeuvreren. Bij lage snelheid sturen de achterwielen in de tegengestelde richting van de voorwielen. Boven de 60 km/uur (100 km/uur in de Race-stand) sturen de vier wielen dezelfde kant op. U hebt elke route volledig onder controle.

Sportief interieur

Bij het zien van het interieur, in antracietgrijs met rode accenten, wilt u meteen instappen. De met Alcantara beklede sportstoelen, het met rundleder beklede stuurwiel en het aan uw eigen voorkeuren aan te passen digitale instrumentenpaneel nodigen u uit tot rijden. De korte versnellingspook met aluminium knop geeft rijden een extra dimensie – sportief, zoals een R.S. hoort te zijn.

Onze ingenieurs werken al veertig jaar op het hoogste niveau van de autosport. Zij kennen de sportieve technische details van de nieuwe Renault Mégane R.S. al van het circuit. De efficiëntie, de remkracht, de optimale wegligging en de betrouwbaarheid, maar ook de telemetrie aan boord, de schakelflippers en de Launch Control – de lijst met innovaties uit de autosport is eindeloos!

Sportief en veilig tegelijk

Dankzij de vele rijhulpsystemen combineert de nieuwe Renault Mégane R.S. een sportief rijgedrag met veiligheid. De auto waarschuwt bovendien bij een te hoge snelheid, is voorzien van parkeersensoren en van noodstopbekrachtiging. Een indrukwekkend palet!

Efficiency en prestaties

Dankzij de knowhow van Renault Sport, dat er als geen ander in slaagt om technologie uit de autosport toe te passen in sportieve auto’s voor de openbare weg, heeft de nieuwe Renault Mégane R.S. een uitrusting die behoort tot de top van het segment. De auto is voorzien van talrijke rijhulpsystemen – voor elk type weg en alle omstandigheden.