Renault Clio R.S. echt een indrukwekkende auto

De nieuwe Clio R.S. is een opvallende hightech sportauto waarmee u elke dag opnieuw de sensaties van de racesport beleeft. Zijn sportieve ontwerp zet de toon. En zijn nieuwe lichtsignatuur springt direct in het oog. Echt een indrukwekkende auto.

Kenmerkende sportiviteit

Bij de nieuwe Clio R.S. dragen ook de stilistische details bij aan de prestaties. Hij is voorzien van optimale aerodynamica. De diffuser genereert 80% meer neerwaartse druk aan de achterzijde en de speciale achterspoiler zorgt voor nog eens 20% extra neerwaartse druk. En het nieuwe lichtdesign van de Clio R.S. – met de LED Pure Vision-koplampen en de extra LED R.S. VISION-verlichting – is een echte blikvanger. Aerodynamica en passie ineen.

Ongeëvenaarde rijervaring

Ruimte voor intensiteit! Sportstoelen die extra steun bieden, een met leder bekleed sportstuur met rode sticksels en een rode markering van het nulpunt. Van deze auto wordt je helemaal gelukkig!

De nieuwe Clio R.S. Trophy maakt grote indruk en eist zijn plaats op in de geschiedenis van de autosport. Zijn motor is het perfecte voorbeeld van de expertise van Renault Sport: 220 pk (162 kW) en een maximumkoppel van maar liefst 280 Nm. De Clio R.S. Trophy presteert op elk gebied, met een onderstel dat specifiek is afgesteld voor gebruik op het circuit. En kies voor de Akrapovic®-uitlaat voor een nog krachtiger geluid*. De nieuwe Clio R.S. Trophy: een rasechte sportauto die nu al legendarisch genoemd mag worden.

Formule 1® in de genen

Renault is al ruim 35 jaar actief in de Formule 1®, als constructeur en als motorleverancier. Met twaalf wereldtitels bij de constructeurs, 165 overwinningen en 213 polepositions op het palmares van Renault zal het niemand verbazen dat sportieve Renaults als de nieuwe Clio R.S. en Clio R.S. Trophy een ongekende dynamiek bieden. Voor Renault is de Formule 1® een openluchtlaboratorium waar het merk zijn unieke knowhow ontwikkelt.

Onder extreme omstandigheden wordt techniek getest die uw auto ten goede komt. De prestaties, de betrouwbaarheid en de efficiëntie zijn van het allerhoogste belang voor Renault Sport F1®. Uit de zoektocht naar excellentie is een gamma nieuwe, gedownsizede Renault-motoren voortgekomen: het formaat en de cilinderinhoud van de motoren zijn kleiner terwijl het rendement en de prestaties optimaal zijn. Er zit Formule 1®-techniek in uw nieuwe Clio R.S.