Aircocheck

aircocheck
Schone lucht is gezond en frisse lucht doet altijd goed. Daarnaast voorkomt een goed werkende en schone airco dat uw ruiten beslaan en dat u last krijgt van bacteriën en schimmels in uw auto. Daarnaast wordt de temperatuur in uw auto sneller aangenaam met een goed werkende airconditioning. Het is daarom belangrijk om de airco van uw Renault goed te onderhouden. Is uw airco toe aan een check of onderhoud? Plan dan direct een werkplaatsafspraak voor airco onderhoud bij Renault Velserbeek.

Gratis aircocheck bij Renault Velserbeek

Weet u niet goed of uw airco toe is aan onderhoud of een reiniging? Laat de airco van uw Renault dan gratis door ons controleren. Zo hoeft u géén onnodige kosten te maken en weet u precies waar u aan toe bent.

Is het tijd om uw airco te reinigen?

Laat uw airco bij Renault Velserbeek reinigen voor slechts € 39,-. Onze monteurs weten precies op welke punten ze uw airco moeten checken en reinigen. De airco wordt professioneel gedesinfecteerd, de conditieleidingen worden gecontroleerd, de werking en temperatuur worden gecontroleerd en indien gewenst vervangen wij het pollenfilter. Zo kunt u snel weer optimaal genieten van frisse lucht in uw Renault!

Airco onderhouden middels een servicebeurt

Een grondige airco servicebeurt kost bij Renault Velserbeek € 159,-. Wij nemen uitgebreid de tijd om de airco van uw Renault weer in optimale conditie te brengen. Bij een airco servicebeurt behoren de volgende werkzaamheden: het vervangen van het koudemiddel, het bijvullen van de compressorolie, het uitvoeren van een lektest van het systeem d.m.v. contrastvloeistof. Daarnaast kunnen wij indien nodig de pollenfilter voor u vervangen.

Optimaal gebruik maken van uw airco

Hoe kunt u optimaal gebruik maken van uw aircosysteem? Dat is een vraag waar wij u graag een antwoord op geven. Er zijn namelijk diverse dingen die u kunt doen om de levensduur van uw airco te verlengen én om optimaal te genieten van frisse lucht.

  • Indien de airco warme lucht blaast, zet dan even kort de ruiten open zodat de warmte weg kan. Sluit de ramen direct zodra de airco koel is.
  • Zet de airco aan bij regen om te voorkomen dat uw ruiten beslaan. De temperatuur waarop de airco ingesteld staat maakt niet uit. Het gaat erom dat het vocht uit de lucht gehaald wordt.
  • Gebruik de airco ongeveer één keer per week zodat de aircoleidingen en afdichtingen soepel blijven. Hiermee voorkom je dat het systeem uitdroogt, gaat lekken of gaat stinken.
  • Schakel de airconditioning 10 minuten vóór aankomst uit. Zo kan de airco alvast wat vocht kwijt door de warmte van het motorblok ernaast.
  • Houd tot slot de luchtinlaten van je Renault vrij van blad en vuil om zo verstopping van de airco te voorkomen.

Maak een afspraak >

Inruilwaarde van uw auto

Bepaal gratis de inruilwaarde van uw auto

Voer hieronder uw kenteken van uw huidige auto in en druk vervolgens op enter.

Direct contant geld >

Renault occasions zoeken

Zoek de geschikte occasion voor u

Onderhoud en reparatie

Maak online een afspraak met de werkplaats

Plan zelf online. Zo kunt u thuis rustig kijken wanneer het u uitkomt.

Meer info >